Oorproblemen

Waaraan herken ik oorproblemen?

In de meeste gevallen van oor problemen is er sprake van otitis externa: een ontsteking van de uitwendige gehoorgang.
De bekleding van de uitwendige gehoorgang bestaat uit gewone huid. Net als de rest van de huid wordt ook de oorhuid gekoloniseerd door een aantal verschillende bacteriën. Door een veranderd milieu in het oor kan de harmonie verstoord raken: bepaalde bacteriën of gisten groeien dan extreem en nemen de overhand.
Vaak scheiden die vervolgens stoffen uit waardoor het milieu nog gunstiger wordt voor hen en ongunstiger voor de normale bacterieflora. Zo ontstaat een vicieuze cirkel: de hond raakt zonder hulp de ontsteking van de uitwendige gehoorgang niet meer kwijt. Door de pijn en jeuk in het oor krabt de hond naar het oor (en veroorzaakt zo soms een krabplek vlak eronder) en schudt met de kop. Soms houdt de hond de kop scheef. De gehoorgang ziet er vaak vies uit door veel bruinzwart oorsmeer en soms zelfs pus, waarbij de huid van de gehoorgang vaak rood en soms ook gezwollen is.

Symptomen van oorontsteking kunnen zeer variëren, afhankelijk van de oorzaak en de duur van de klachten. De meest voorkomende verschijnselen zijn schudden met de kop, krabben aan het oor, kop schuin houden met het ontstoken oor omlaag, piepen bij aanraking (pijn!), veel oorsmeer of pus aan de binnenkant van de oorschelp, penetrante geur uit de oren, verdikking van de gehoorgang.

Oormijt bij hond en kat

Vele, zo niet de meeste oorontstekingen bij hond en kat worden veroorzaakt door een oormijt. Een oormijt is een microscopisch klein, spinachtig diertje, dat zich meestal ophoudt in de gehoorgang. Met het blote oog is oormijt niet te zien en met de otoscoop, een apparaat om mee in de oren te kijken, is het vaak ook nog moeilijk.

Irritatie van de gehoorgang

De oormijt leeft in de gehoorgang van oorsmeer en huidschilfers. Zijn aanwezigheid veroorzaakt zoveel irritatie, dat de gastheer extra veel oorsmeer gaat produceren, hetgeen de mijt prima vindt. De oormijt gaat op een gegeven moment eitjes leggen. Na ongeveer twee weken komen deze uit en vermenigvuldigen de oormijten zich sterk.

Symptomen

Oormijt is vaak al enige tijd aanwezig voordat de eerste verschijnselen optreden. De gastheer van de oormijt krijgt vuile oren met veel oorsmeer, schudt met de kop, krabt veel aan de oren waarbij deze vaak kapot gaan.

Klik op het zakje om te bestellen

Prijs per zakje van 50 gram
€29,25

EarSolv sachet image
guarantee


Wij garanderen dat EarSolv™ voldoet aan de kenmerken zoals door ons beschreven, als u niet volledig tevreden bent stuurt u het product met uw betalingsbewijs binnen 30 dagen naar ons terug, wij storten uw geld dan terug!